Pivovar Trutnov

Skoro půl roku sháníme materiály o trutnovském pivovaru, až jsme konečně mohli pivovar navštívit. Pan ředitel byl na nás hodný a udělil nám extra povolení. No, prostě není nám osmnáct, tak na pivo máme koukat z dálky. Ale stálo to za to. I když se jedná jenom o regionální pivovar, překvapilo nás množství vyprodukovaného moku. Ty kádě na vaření, ty tanky, kde pivo leží 40 dní a těch sudů ve skladech... Podle pana vedoucího se vyváží až do Brna. Tam prý umí ocenit jeho kvalitu. Tomu my nerozumíme. Po celou dobu jsme sledovali, že to tak jednoduché není. Od počátečního pytle se sušeným chmelem, přes spilky, tanky, plnící linku až po naložení a rozvoz, je starostí víc než dost. Ach to podnikání. Jestli my raději nezůstaneme napořád ve školních lavicích!